Oldalmenü
Diavetítő
Naptár

                                               

BARAKA   PROGRAM   MAGYARORSZÁG

Levélcím: 2119 Pécel  Huba Vezér u 3/b. Tel.:  06-20-542-55-25 

 Web: barakaoktatas.mlap.hu . E-mail:barakaprogram@gmail.com  

 

                                       

 

 

 

Tisztelt Intézményvezető!

 

 
 Örömmel értesítjük, hogy  a  Baraka Program JIE pályázati projektjének keretében,

a   2008-2009. tanévben iskolájuk  bekerült a támogatható intézmények sorába.

      

       A Baraka Program egy nemzetközileg és hazailag is elismert, 15 éve sikerrel működő, országos mentálhigiénés oktatási és tanártovábbképző program, melynek programjaiban eddig több száz magyar közoktatási intézmény közel 200 ezer diákja vett részt.

      A "Játszani is engedd" mentálhigiénés pályázati projekt (továbbiakban JIE) pedig egy olyan együttműködési-támogatási pályázati konstrukció, melybe eredményes mentálhigiénés tevékenységük alapján kerülhetnek be az oktatási intézmények.

Erről  évről évre szakmai konzultáció alapján dönt az Alapítvány kuratóriuma.

Önök egy, az osztályfőnöki órák, diákok és osztályfőnökök-pedagógusok életét segítő oktatási és akkreditált tanártovábbképző program költségek nélküli hozzájutásának lehetőségét nyerték el.

      Az együttműködés, a pályázati támogatásban való részesülés feltételeit az intézményvezetőknek és az osztályfőnököknek tartott tájékoztatón ismertetjük  az Önök intézményében egy Önökkel közösen egyeztetett időpontban. -. (Ld még továbbá előzetes tájékozódás végett a bianco szerződéstervezet dokumentumát.)

        A Program négy fő témaköre: kapcsolatok, életmód, világnézet, környezetvédelem. A tematikát a diákok első óra végén, írásban feltett kérdései és az osztályfőnök kérései alapján, osztályokra szabva állítjuk össze. A tanítva tanulás, a kooperatív technikák, a játszva tanulás módszertanára épít a program. (Ld. Még a Baraka 60 órás tematikát!)

       A tanároknak szóló akkreditált képzés (OM.1221/2/2001) tematikáját szintén az intézmény és a kollégák igényét is figyelembe véve alakítjuk ki. Ld. a mellékelt Tematika és modulismertető anyagot.

     Intézményük ennek a projektnek a segítségével jelentős szakmai, mentálhiginés segítséget és anyagi támogatást nyert el, amelyet mind a diákok, mind az osztályfőnökök élvezhetnek. Az akkreditált képzés költségek nélküli hozzájutása révén akár több millió forintot takaríthat meg intézményük.

     Ahhoz, hogy eredményes lehessen az együttműködésünk és a támogatás, az ezzel kapcsolatos tájékoztatóra,  megbeszélésre április 3-ig, döntéshozatalra és szerződéskötésre 2009  április 10-ig kell, hogy sor kerüljön.

Kérjük a tájékoztató időpont egyeztetése végett keressenek meg minket a 06-20-542-55-25-ös telefonszámon vagy e-mailen: barakaprogram@gmail.com

Sikeres együttműködésünkben bízva üdvözli Önt:

 

                                                                                                         

                                                                                                          Fekete Gábor sk.

                                                                                                       Baraka Alapítvány

                                                                                                              Igazgató

 

Kelt: Budapest, 2009 március 2.